Luisteren is niet hetzelfde als gelijk geven

geplaatst in: Algemeen, column | 0

door René Arts – Vaak gaan we als raadslid in gesprek met mensen die iets onder de aandacht willen brengen. We gaan dan luisteren en in gesprek. Als je dan een andere mening hebt dan degene met wie je in gesprek was, dan vindt men soms dat je niet hebt geluisterd. Als je iemand geen gelijk geeft, luister je dan niet?

Als ik als raadslid heb geluisterd dan ga ik nadenken en standpunten tegen elkaar afwegen. En dan samen met mijn fractieleden een standpunt bepalen. Als dat een ander standpunt is dan degene bij wie ik geweest ben is dat goed uit te leggen. Ik vind het trouwens wel netjes om dat wel te vertellen aan degenen met wie ik heb gesproken.

Een goede en duidelijke communicatie is belangrijk. Dat is niet hetzelfde als het iedereen naar de zin maken. Als raadslid moeten wij een goede afweging maken van diverse belangen.

Wilt u contact over deze blog dan kan dat natuurlijk!