Start campagne voor gemeenteraad 2022?

geplaatst in: Algemeen | 0

door Bea van ’t Hul – Zaterdag 24 maart was de landelijke Opschoondag. In heel het land gaan vrijwilligers op deze jaarlijkse terugkerende dag afval opruimen. Ermelo deed voor de veertiende keer mee en Progressief Ermelo was voor de zevende keer van de partij. Deze keer met een extra grote delegatie, want er moest een belofte ingelost worden.

Afgelopen november liet de fractie zich door de Ermelose bosbeheerder Henk Jan Zwart uitdagen om te helpen de Groevenbeekse heide op te schonen. Een groep van 18 deelnemers, waaronder ook kinderen en jongeren, hebben bomen gekapt en opschot getrokken. Langs de nieuwe woonwijk Groevenbeek Noord loopt een mooie houtwal met eiken. Deze houtwal valt niet meer echt op door al het opschot wat er voorlangs groeit. De net weer herkozen raadsleden Alex Kleijnen en René Arts en ook kandidaat-wethouder Laurens Klappe waren druk aan zagen samen met enkele andere inwoonsters. Kersvers Raadslid Evelien Kars had haar dochters en hun vriendinnen mee. Fanatiek gingen de meiden samen aan de slag. Anneke Knoppert ging samen met man, schoonzoon en kleinkinderen op de heide zelf aan de slag: “Als we niets doen groeit de Groevenbeekse dicht, dat is zonde”. Spontaan gingen de duimen omhoog van omwonenden aan de Retiefstraat, ze ergeren zich al langer aan het achterstallig onderhoud. Een buurtbewoner sloot meteen aan met zijn motorzaag. Waar de andere deelnemers met handzagen werkten kon hij even meters maken en de vooraf gemarkeerde dikkere bomen doen.

Al met al een geslaagde ochtend die afgesloten werd met een gezamenlijke lunch in Bon Appetit, waar inmiddels ook de afvalopruimers weer terug waren. Ruim 60 mensen hebben deelgenomen aan de Ermelose Opschoondag. Met een kwinkslag sloot Laurens Klappe af: “de campagne voor de gemeenteraad 2022 is van start gegaan.”