Ermelo wordt (nog) dementie vriendelijker

geplaatst in: Algemeen | 0

Ermelo zal in de toekomst nog beter voorbereid zijn op de toename van inwoners met dementie. Ja, er gebeurt al het een en ander op dit gebied maar het is niet genoeg volgens raadsleden Alex Kleijnen (Progressief Ermelo) en Jos van der Deure (ChristenUnie). Beiden zijn zeer betrokken bij de missie en het werk van de stichting Alzheimer en maken zich zorgen om de nabije toekomst. De bevolking vergrijst, ook in Ermelo en dat betekent dat het aantal mensen met dementie zal toenemen. Om ervoor te zorgen dat deze mensen én hun naasten en mantelzorgers de steun en hulp krijgen die nodig is, men moet/blijft immers zo lang als mogelijk is thuis wonen, is het nodig om hier nog meer tijd en aandacht aan te besteden. Trainingen voor medewerkers van de gemeente Ermelo, het promoten van de mogelijkheden die er zijn voor hulp en ondersteuning bij dementie, het tijdelijk overnemen van de zorg van de mantelzorgers, één vast aanspreekpunt bij de gemeente, extra tijd en aandacht bij Welzijn Ermelo voor alle problemen en zorgen die komen kijken bij dementie zijn een aantal van de plannen uit het door beide heren ingediende initiatiefvoorstel. Wethouder De Haan heeft dit initiatiefvoorstel positief ontvangen en toegezegd om er mee aan de slag te gaan.