Blije progressieve bermen

geplaatst in: Algemeen | 0

In april van dit jaar heeft ChristenUnie Ermelo het initiatief genomen om bermen in Ermelo in te zaaien met bloemenzaad waar met name bijen en vlinders van kunnen profiteren. Deze bermen worden dan “blije bermen” genoemd. Maar ook de wandelaar en fietser zullen blij worden van zo’n fleurige berm die druk bezocht wordt door insecten.

CU Ermelo heeft de andere politieke partijen opgeroepen het stokje over te nemen en haar voorbeeld te volgen. Op 14 september zal PE samen met het NMP aan deze oproep gehoor geven.

In overleg met Albert van Diest (van de Aalbertshoeve) zal een strook grond langs het Klompenpad worden ingezaaid. Het “Aalbertspad” zal dan volgend jaar over een lengte van zo’n 100 meter één grote bloemenzee worden. Op de foto krijg je een beeld hoe de strook er nu uitziet. Links van het pad komt een bloemenstrook van ongeveer 3 m breed en rechts van het pad kan tussen de knotwilgen een smallere strook worden ingezaaid. Als alles goed gaat (het zaad goed opkomt, er op tijd regen valt e.d.) kan er volgend jaar tussen de bloemen door worden gewandeld.

Wanneer: zaterdag 14 september 9.45 uur koffie, aanvang 10 uur (kun je pas later, ook welkom!) Waar: Aalbertshoeve, Nijkerkerweg 65 Ermelo Wat: de voorbewerkte grond zal eerst gladder moeten worden geharkt, hierna ingezaaid en daarna moet het zaaigoed licht ingeharkt worden Wie: er is werk voor ongeveer 30 mensen, neem familie, vrienden, buren mee Benodigdheden: harkenen emmertjes/bakjes voor zaaigoed, als je een hark hebt, graag meebrengen Aanmelden: Info@progressiefermelo.nl of tel 06-83353993 De lunch wordt verzorgd!