Zonovergoten Blije Progressieve Bermenactie

geplaatst in: Algemeen | 0

Met een lekker zonnetje als gangmaker heeft een groep van 18 mensen op zaterdag 14 september deelgenomen aan de Blije Bermenactie, een samenwerking van Progressief Ermelo en NMP-Ermelo. Progressief Ermelo ging met deze actie in op de uitdaging van de ChristenUnie dit voorjaar om Ermelo van Blije Bermen te voorzien. Een Blije Berm is een berm die ingezaaid is met een bloemen- en plantenmengsel waar met name bijen en vlinders van profiteren. 

Langs het Klompenpad op het terrein van de Aalbertshoeve aan de Nijkerkerweg is een flinke strook ingezaaid. De grond was al voorbereid waardoor het voor de deelnemers fijn doorwerken was. Na afloop werd er met een lunch nog gezellig nagepraat waarna eenieder zijn zaterdagse activiteiten weer elders voortzette.

Wilt u ook eens meewerken aan een vergelijkbare activiteit? Het NMP is geregeld aan de slag in bijvoorbeeld de Natuurtuin aan de Zandkampweg https://nmpermelo.nl/index.htm.