LHBTI+@Ermelo op Coming Out Dag, laat Ermelo kleuren!

geplaatst in: Algemeen | 0

Coming Out Dag wordt elk jaar op 11 oktober gevierd, coming out betekent uit de kast komen. Het moment dat een lesbienne, homo, bi-seksueel of transgender voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Een veel gebruikt symbool op Coming Out Dag is de regenboogvlag. De regenboogvlag staat voor diversiteit: dat iedereen gelijk is, ertoe doet en erbij hoort. De vlag is bovenal een symbool van liefde en acceptatie van de mens zoals hij is. In 2018 werd voor het eerst op alle provinciehuizen de regenboogvlag gehesen. Ook de provincie Gelderland is een zogenaamde regenboogprovincie.

Ermelo laten kleuren In juli heeft Progressief Ermelo een drukbezochte bijeenkomst georganiseerd over het thema LBHTI+@Ermelo. Raadslid van Progressief Ermelo René Arts geeft aan: “Tijdens deze bijeenkomst werd door de aanwezigen de betekenis van de regenboogvlag nadrukkelijk aangegeven als een middel van erkenning, acceptatie en gezien worden.” En juist die zichtbaarheid is essentieel. Het geeft het brede signaal dat mensen daadwerkelijk zichzelf kunnen en mogen zijn. Fractielid Jaantje Vink vult aan: “We willen bewustwording creëren en het draagvlak voor het uithangen van de regenboogvlag vergroten, laten zien hoe kleurrijk Ermelo en haar inwoners zijn.”

Gratis vlaggen voor eerste 10 Ermeloërs De eerste 10 Ermeloërs die zich melden om de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Dag krijgen een regenboogvlag cadeau van Progressief Ermelo. Daarnaast benadert Progressief Ermelo, in samenwerking met belangenorganisatie Village People, de Ermelose horeca en winkeliers met de vraag of zij de regenboogvlag willen uithangen op 11 oktober.

Startbijeenkomst Coming out dag bij Welzijn Ermelo Op Coming Out Dag wordt ’s ochtends een bijeenkomst gehouden bij Plaza. Met koffie en iets lekkers is er gelegenheid voor ontmoeting. Iedereen is van harte welkom op deze bijeenkomst.

Wanneer:         vrijdag 11 oktober om 9.30 uur

Waar:              Plaza, Raadhuisplein 10 te Ermelo

Kans maken op de vlag: stuur een mail naar info@progressiefermelo.nl