100+ iets meer woorden Maar in de kleur van je hart

geplaatst in: Algemeen, column | 0

Door Evelien Kars – Regenboogvlag. Een symbool. Een symbool dat voor mij afgelopen maanden een gezicht kreeg. Omdat ik iemand ontmoette. Waarmee ik gesprekken kreeg over LHBTI+. Waardoor ik zag welke worstelingen er zijn.

Dingen die voor mij zo vanzelfsprekend zijn in acceptatie, omdat ik vanuit de kleur van mijn hart leef. En soms zo naïef ben te denken dat de hele wereld dat doet. Of in ieder geval heel Ermelo. Dat is dus niet zo.

Regenboogvlag. Ja, het is een symbool. Net als het lieveheersbeestje van zinloos geweld. En het symbool heeft geen enkele waarde als we niet gaan denken vanuit de kleur van ons hart. Om ons daar bewust van te maken, hang ik op 11 oktober de regenboogvlag op. Net als hopelijk vele anderen. Voor hem, voor haar, voor iedereen.