Ermelo zet Coming Out dag op de kaart

geplaatst in: Algemeen | 0

Afgelopen vrijdag, 11 oktober, was het Coming Out Dag. Op deze dag wordt zichtbaar aandacht gevraagd voor de LHBTI+ groep binnen onze samenleving. Dit jaar werd hier ook in Ermelo veel aandacht aan gegeven.

Na een oproep van Progressief Ermelo via de krant en via de sociale media hebben vele Ermelo-ers aangegeven een regenboogvlag (het symbool van deze doelgroep) te willen ontvangen om te kunnen vlaggen op 11 oktober. Leden van Progressief Ermelo hebben, samen met leden van Village People, aan vele winkeliers en horecaondernemers een regenboogvlag aangeboden, uiteraard met de vraag om deze uit te hangen tijdens Coming Out Dag. Goed om te zien dat een zeer ruime meerderheid van deze winkeliers en horecaondernemers enthousiast reageerden. En ook mooi dat in vele straten in Ermelo een regenboogvlag wapperde.

In december is er een bijeenkomst met betrokkenen. Er zal dan gekeken worden naar wat er al is aan beleid en mogelijkheden voor de LHBTI+ inwoners van Ermelo, wat eventueel beter zou kunnen en naar wat er nog nodig is. Wilt u ook meedenken? Mail dan naar PE-raadslid René Arts r.arts@ermelo.nl Reacties zijn zeer welkom!