Gemeentegroen voor de burger?

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Lida Veenstra – De gemeente krijgt regelmatig het verzoek van inwoners of zij een stukje gemeentegrond kunnen kopen of gebruiken. Het kan aantrekkelijk zijn om op die manier je tuin te vergroten, of om met een groep buurtgenoten een deel van het groen in de straat mooier te maken.

Op 13 mei konden raadsleden hun mening geven over criteria om deze verzoeken op een transparante manier te behandelen. Denk hierbij aan kleine stukjes grond (snippergroen). Uitgangspunt is dat groen groen blijft, dat zulke gemeentegrond niet wordt verkocht, maar onder voorwaarden in bruikleen kan worden gegeven. Met aanvragen van individuele burgers die hun tuin willen vergroten, wordt terughoudend omgegaan èn worden kosten in rekening gebracht. Plannen van een groep burgers die gezamenlijk een stukje groen willen beheren, worden meer toegejuicht. Progressief Ermelo is van mening dat dit onderscheid recht doet aan de samenleving.