Gemeenteraad aan de gang met huisvesting onderwijs

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Alex Kleijnen – Veel Ermelose schoolgebouwen zijn in de vorige eeuw gebouwd. De meeste in de jaren ‘70. De afschrijvingstermijn van schoolgebouwen is doorgaans 40 à 50 jaar. Logisch dus dat we daar nu wat mee moeten. De gemeente is immers verantwoordelijk voor de huisvesting van het onderwijs.

Daarom boog de raad zich van de week over de gemaakte Inventarisatie Huisvestingsplan Onderwijs 2020-2030. Inclusief een financieel perspectief. Ik vond het tamelijk indrukwekkend allemaal. Er is heel wat nodig aan duurzame renovatie en (ver)nieuwbouw. En het gaat om heel veel geld.

Niet alles kan tegelijk. Niet qua aantal en niet qua geld. Zoveel is zeker. Vandaar de termijn 2020-2030. Als meest urgent wordt gezien de situatie van De Klokbeker en van scholengemeenschap Groevenbeek. Op verzoek van de raad gaat het college samen met de beide schoolbesturen alvast een plan maken. In het najaar spreekt de raad dan opnieuw met het college over een meer gedetailleerde uitwerking van de inventarisatie en de financiën.