Hoge nood en geen toilet in de buurt

geplaatst in: Algemeen | 0

                       

Door Alex Kleijnen – Uit onderzoek blijkt dat zo’n 2 miljoen Nederlanders een probleem heeft met het kunnen ophouden van urine en ontlasting. De helft hiervan heeft bij aandrang binnen 5 minuten een toilet nodig. Echter slechts één op de 6 vindt een toilet binnen die tijd. Daarom blijven mensen die deze beperking ondervinden, vaak maar liever thuis uit angst niet zo snel bij een WC te kunnen komen. Want even een dagje op stap of een middagje winkelen is dan niet gemakkelijk gedaan. Ook al omdat men -àls ze er al zijn- soms niet weet wáár de publieke (mindervalide) toiletvoorzieningen zich bevinden. Dus zou in onze gemeente onderzocht worden hoe en wat er eventueel gedaan kan worden om deze problemen op te lossen. Ook omdat wij als Ermelo een toeristische en gastvrije gemeente willen zijn.

Eerlijk gezegd hadden we gehoopt dat dit onderzoek nog vóór het zomerseizoen kon worden opgepakt (Inclusieagenda Ermelo 2020), maar vanwege corona is dat niet gelukt. Jammer maar begrijpelijk. Echter nu het openbare leven weer wat op gang is gekomen, moedigen we het college aan om het onderzoek nu uit te voeren. Vandaar dat we schriftelijke vragen hebben ingediend. Eind van het jaar willen we dan de bevindingen weten.

                                                                                                                   Voor achtergrondinformatie zie www.waarkaniknaardewc.nl