Brief aan Henny Kreeft

geplaatst in: Algemeen, column | 0

Beste Henny Kreeft,

Allereerst: dank voor de aandacht die u heeft geschonken aan ons initiatief om in de Corona tijd toch in gesprek te blijven met de achterban en inwoners van Ermelo. In uw column van 18 september 2020 deelt u uw zorgen rondom de uitvoering van ons initiatief – een wandeling door het dorp. Graag zou ik deze zorgen wegnemen.

Allereerst is het niet alleen Anneke die wandelt. Afhankelijk van het onderwerp waar mensen over willen praten, gaat één van de raadsleden of fractievertegenwoordigers met deze mensen op pad. En dit gebeurt niet in een groep, maar per aanmelding.

Zo heb ik persoonlijk een prachtige wandeling over Veldwijk en de Hooge Riet mogen maken, waarbij we het gehad hebben over het behoud van het parkachtige karakter, de ontsluiting van deze nieuwe woonwijk, maar ook het onderzoek naar de bestuurlijke situatie is langsgekomen.

Een fractiegenoot heeft gewandeld over de heide en daarbij gesproken over onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid.

Tijdens een andere wandeling is gesproken over toegankelijkheid van ons dorp en de gevolgen van Corona voor mensen met een visuele beperking.

Maar ook een specifiek vraagstuk over een ontsluiting is aan de orde geweest, een drempel in combinatie met een fietspad. Bij uitstek een vraagstuk dat nu mooi meegenomen kan worden in het maatschappelijke raadsprogramma – waar nu het onderdeel mobiliteit centraal staat.

Kortom: een verscheidenheid aan onderwerpen leent zich voor een wandeling. Wat het fijne is: iedereen houdt zich keurig aan de Corona regels – anderhalve meter van elkaar is prima te doen als je met drie personen bent. Maar nog leuker: het wordt gewaardeerd. Mensen vinden het fijn om hun zorgen te delen, vragen te stellen, ideeën te spuien. Het gesprek tijdens een wandeling is op een of andere manier toch anders dan aan een tafel met een kop koffie of thee. Alhoewel dat uiteraard ook leuk is.

U vroeg zich ook af wat we met de input zouden gaan doen. Eigenlijk ligt het antwoord voor de hand en zal het u bekend in de oren klinken uit uw tijd in de raad namens D66: we nemen het mee naar de Raad. We stellen schriftelijke vragen. Of we kunnen de geuite zorgen al wegnemen tijdens het gesprek. We zijn immers volksvertegenwoordigers.

Zoals u ziet: we hebben de situatie onder controle. En we hopen dat uw stukje ertoe bijdraagt dat nog meer mensen zich aanmelden voor een wandeling. Want in een gesprek is zoveel meer uit te leggen dan op de social media of via de mail.

Tot slot: ik nodig u van harte uit voor een wandeling! Dan genieten we van het moois van Ermelo. U mag kiezen waar we het over hebben en waar we gaan wandelen.

Een hartelijke groet,

Evelien Kars
Raadslid Progressief Ermelo