Van motie naar wonen

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Evelien Kars – “Vaststellen bestemmingsplan Rodeschuurderwegje ong. Horst”, een mooie titel van een agendapunt volgens onze nieuwe burgemeester mevrouw Burmanje. En niet alleen een mooie titel!

Op 10 april 2018 hielden de jongeren van het CPO Vogelvlucht een bevlogen verhaal in de raadszaal, met de slogan: “Wonen in Ermelo, wie wil dat nou niet?”. Een verhaal dat uiteindelijk resulteerde in een unaniem aangenomen motie op 1 november 2018. Een motie die Progressief Ermelo van harte mee heeft ingediend, het maakt het bouwen van betaalbare woningen mogelijk. Woningen die we heel hard nodig hebben in Ermelo.

Nu, ruim twee jaar later, ligt er een definitief plan. Een plan waar veel over gesproken is. Een plan dat het mogelijk maakt 34 woningen te bouwen, zowel goedkope als middeldure woningen. In het koop én huur segment.

Er is geluisterd naar de zorgen die mensen hebben, over de ontsluiting, de hoeveelheid woningen, de “buren” zoals de hondentraining en het sportveld. Al die tijd is er gezocht naar oplossingen voor de problemen die er op de weg kwamen. Naar ieders tevredenheid? Dat zeker niet. Maar wel zorgvuldig en transparant. Dat is voor Progressief Ermelo dan ook de lat waar we het plan langs leggen: de belangen zijn gewogen, en wat Progressief Ermelo betreft is het een mooi plan, dat aansluit bij hetgeen we als raad unaniem hebben opgedragen aan het college in de eerdergenoemde motie.

Felicitaties aan de initiatiefnemers die een lange adem hebben gehad. Hopelijk vieren zij kerst 2021 in hun nieuwe huis!  Want om dan maar origineel af te sluiten: “Wonen in Ermelo, wie wil dat nou niet?”