Een mooie en snelle fietsrondweg in Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0

Door René Arts – De gemeenteraad wil het bestaande verharde fietspad langs de rand van de Groevenbeekse heide (deels langs Kerkdennen) verbreden. Dat is in 2017 al besloten, nu ligt er dan een plan. Dat het even duurde heeft onder andere te maken met allerlei voorwaarden die te maken hebben met de natuur en met archeologische monumenten die er liggen. En met de stikstofproblematiek.

Het wordt een pad van drie meter breed, gelegd met betonplaten. Dit pad is geschikt voor alle soorten fietsverkeer, recreatief maar ook als snelle doorgaande route van Ermelo-West naar Ermelo-Oost (of omgekeerd). Gezien de drukte die er vaak is (school Groevenbeek en sportvelden) op deze fietsroute en zeker weer zal toenemen na de coronaperiode, is dat een goed idee.

Progressief Ermelo hoopt op een snelle uitvoering. En dat er maar vele fietspaden mogen volgen!