Vrijwilligers Kledingbank Ermelo in het zonnetje

geplaatst in: Algemeen | 0

                                                                   

Door Alex Kleijnen – Maandag 1 maart is een bijzondere dag, namelijk Nationale Complimentendag. Op zich natuurlijk een beetje vreemd zo’n aparte dag op de kalender. Het is toch normaal, complimenten geven zou je zeggen, maar niet dus. We zijn er niet zo goed in. Vaak hoor je wel als je iets fout doet, maar we vergeten nogal eens om onze waardering uit te spreken als iets goed gaat. Dus ja, zo’n speciale complimentendag is zo gek nog niet. En laten we wel zijn, wie vindt het nou niet fijn om een compliment te krijgen? Het leven wordt er zoveel leuker van!

Dat al achttien jaar lang op 1 maart Nationale Complimentendag wordt gevierd hadden we niet zo in de gaten, maar het was een goede aansporing. Lang nadenken was niet nodig. We wisten al snel wie wij publiekelijk wilden complimenteren: de vrijwilligers van de Kledingbank Ermelo. Deze mensen, ze zijn met z’n negenen, staan twee à drie keer in de week goed werk te doen. En dat is het verkopen van schone en herbruikbare kleding tegen een gering bedrag aan mensen die van weinig moeten rondkomen. Onder normale omstandigheden komen er wekelijks enkele tientallen bezoekers, maar nu in deze coronatijd is dat wat lastiger en werkt men op afspraak.

De kledingbank voorziet, samen met de voedselbank, in een maatschappelijke behoefte, dat is duidelijk. Daarom onze welgemeende complimenten! Namens onze fractie trakteerden wij de mensen op chocolade en een gesponsord bloemetje van de lokale Florado.