De dames van PE, daar is het prettig werken mee…

geplaatst in: Algemeen, column | 0

Door René Arts – Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een belangrijke en serieuze dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de positie van vrouwen in de hele wereld. Dit is helaas nog steeds broodnodig en verdient daarom volop onze aandacht Voor dit stukje heb ik er echter eens naar gekeken vanuit mijn eigen dagelijkse leven en dan blijkt het voor mij elke dag vrouwendag te zijn; ik ben er zelfs met eentje getrouwd en ben vader van twee dochters!

Ook werk ik in organisaties (Groot Emaus en Progressief Ermelo) waar vrouwen in aantal, maar ook qua verdeling over de diverse functies, prominent aanwezig zijn en werk dus veel met ze samen en dat bevalt goed. Vrouwen hebben vaak een andere kijk op zaken dan mannen en dat is fijn. Zo vullen de meeste vrouwen mij aan als het gaat om oog voor details.

Binnen Progressief Ermelo vervullen vrouwen een zeer prominente rol. Het bestuur bestaat uit vijf personen waarvan er drie vrouw zijn, inclusief voorzitter Bea van ’t Hul. Zij is overigens al vele jaren politiek actief in Ermelo.

Onze fractie heeft vier zetels in de gemeenteraad waarvan er twee door een vrouw bezet worden (bezet bedoel ik hier niet negatief). De voorzitter van de fractie is Anneke Knoppert. Zij heeft een enorme feitenkennis en is zeer zorgvuldig. De grootste criticasters nodigt ze persoonlijk uit om mee in gesprek te gaan. Dan hebben we nog Evelien Kars. Zij is zeer enthousiast en gericht op samenwerking met iedereen. En geen onderwerp is haar te groot of te klein. Of het nu gaat om een woningbouwplan of om een dierenweide op het Veldwijkterrein. Als het een goed idee is dan gaat ze er vol voor. Verder hebben we nog ons aanstormend talent Lida Veenstra. Zij was al snel klaar om de PE-fractie intensief te ondersteunen als fractievertegenwoordiger. Ze werkt zich in op alle onderwerpen en bekijkt als jurist de zaken soms net wat anders dan de rest.

Ook zijn er de vrouwen die zeer actief zijn op de achtergrond. Deze vrouwen zijn net zo belangrijk en onmisbaar. Hanneke de Heij is slechts één voorbeeld daarvan. In Hannekes geval bijvoorbeeld vanwege haar grote inzet voor de LHBTI-doelgroep (regenboogvlag en bijeenkomsten) en op het gebied van duurzaamheid. Maar nu houd ik op, anders wordt het stukje te lang.

Ik wens iedereen veel vrouwen toe binnen zijn of haar politieke partij (of welke organisatie dan ook)!