Dag van de thuiswerker

geplaatst in: Algemeen, column | 0

Door Anneke Knoppert – Een dag bedoeld om thuiswerkers in het zonnetje te zetten. Je vraagt je bijna af of daar wel voldoende zon voor is in deze tijd van ‘zoveel mogelijk thuiswerken’, maar goed.

Alweer een jaar vergadert, overlegt, praat en werkt onze (steun)fractie vanuit huis. We zoomen, bellen en appen heel wat af en ik moet zeggen dat dit eigenlijk best goed gaat. Natuurlijk is het niet hetzelfde als met z’n allen rond dezelfde tafel zitten, maar het werk wordt gedaan en dat is het belangrijkst. We bedenken nieuwe manieren om samen toch tot creatieve ideeën te komen die dan uiteraard ook nog eens digitaal uitgevoerd moeten kunnen worden. Of we bedenken plannen die wél nog ‘in het echt’ uitvoerbaar zijn.

Eén van die plannen was om ons gewone spreekuur om te zetten in een zgn. wandelspreekuur. Het is een groot succes gebleken. Alle fractieleden zijn al meermaals aan de wandel geweest met verschillende inwoners en hieruit zijn een aantal waardevolle contacten ontstaan. En nu zich iets minder inwoners melden, draaien wij het gewoon om: we nodigen ze zelf uit en ook dat levert goede gesprekken, goede raad en goede inzichten op.

Omdat ik zeker wil voldoen aan de bedoeling van deze dag, het in het zonnetje zetten van thuiswerkers, wil ik iedereen bedanken die het werk van onze fractie mogelijk maakt omdat ze vanaf huis net zo goed en net zo hard werken: Babette, Ietje, Laura en Lia van de griffie, de medewerkers in het gemeentehuis, de burgemeester en wethouders, onze collega-raadsleden (met wie moet je anders samenwerken en debatteren, nietwaar). Allemaal dapper toegetreden tot het grote leger van thuiswerkers. Dank jullie wel!