Village People in Kleurrijk Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0

Village People is, vanuit Harderwijk opererend, de belangenorganisatie voor mensen uit de lhbtiq+ groep op de Veluwe. De letters lhbtiq staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender interseksueel en queer.

Ongeveer 7 % van alle mensen is lhbtiq’er. Dat betekent dat in Ermelo bijna 2.000 (!) mensen wonen die tot de lhbtiq+ groep gerekend kunnen worden. In bijvoorbeeld een schoolklas van 30 kinderen zijn er gemiddeld genomen 2 kinderen lhbtiq+. En in een voetbalteam is dat 1 speler. Ook in de Hervormde Gemeente Ermelo zijn er lhbtiq’ers. Want met 6.636 leden zijn er daar percentueel gezien 464 kerkleden lhbtiq+.

Natuurlijk zijn deze cijfers niet zo zwart-wit, maar zo krijg je een idee van hoe de bevolking van Ermelo ongeveer opgebouwd is. Wij merken dat als je deze cijfers benoemt, dat bij veel mensen verbazing oproept. Hoe kan dat? Zoveel? Betekent het dat we in Ermelo lhbtiq+ als normaal en geaccepteerd ervaren en het daarom niet opmerken? Of is nog lang niet iedereen uit de kast en durft niet iedereen te zijn wie die is?

Ermelo is een inclusieve gemeente en wij zijn als Progressief Ermelo blij met de campagne van de gemeente: De kleurrijke waaier van Ermelo. Zowel online als in het Ermelo’s Weekblad kun je interviews lezen met kleurrijke Ermelose inwoners.

Village People vraagt op woensdag 14 april aan een beeldvormende tafel extra aandacht van de Ermelose gemeenteraadsleden voor de lhbtiq+ groep. Waarom? Dat leggen ze zelf uit om 19.30 via Bijeenkomst/771868 Ermelo (raadsinformatie.nl).