De Baanveger

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Frans van de Visse – Donderdag 22 april sta ik ’s morgens voor de Baanveger te wachten op mijn partijgenoot en raadslid Progressief Ermelo, René Arts. We hebben een afspraak met een medewerkster van De Baanveger, een sociaal bolwerk binnen de organisatie van Welzijn Ermelo. René heeft vanuit zijn werkzame leven ervaring binnen de sociale sector, ik duidelijk niet.

De medewerkster vertelt ons hartelijk en bevlogen waarmee de Baanveger allemaal druk is voor jongeren, volwassenen en oudere inwoners uit onze gemeente. Er zijn diverse ‘Ontmoeting & Activiteiten’ mogelijk, maar ook ‘Hulp & Advies’ en er is altijd vraag naar vrijwilligers. Deze coronatijd is een moeilijke tijd voor velen en het is ook lastig om invulling te geven aan de activiteiten van de Baanveger die door de coronaregelgeving vanuit het RIVM vaak niet of alleen in aangepaste vorm kunnen plaatsvinden. Er zitten vandaag diverse oudere mensen in het centrum (op anderhalve meter) en ook het ‘Koken voor mannen’ kan vandaag doorgaan. Aan het eind van ons bezoek worden we nog even meegenomen naar de centrale van ‘Automaatje’ waar mensen die niet meer mobiel zijn gebruik van kunnen maken voor een bezoek aan familie of vrienden.

Een zeer inspirerend bezoek waar de medemenselijkheid en betrokkenheid met de inwoners van Ermelo wel heel mooi naar voren komt. Nooit geweten dat De Baanveger zo actief is voor onze inwoners en dat op nog geen twee kilometer van mijn huis. Ik denk dat ik daar niet de enige in ben!