Motie regenboogvlag

geplaatst in: Algemeen | 0

Door René Arts en Lida Veenstra: Op hetzelfde moment dat de stad München alle kleuren van de regenboog liet zien tijdens de wedstrijd Duitsland – Hongarije, werd in Ermelo een stukje geschiedenis geschreven. De door Progressief Ermelo en de VVD ingediende motie om jaarlijks op Coming-Outdag de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis werd door de gemeenteraad aangenomen. Driekwart van de raadsleden stemde voor deze motie. Wij vinden het belangrijk dat de samenleving laat zien dat mensen uit de LHBTI- gemeenschap kunnen zijn, wie zij zijn. Het openbaar tonen van de regenboogvlag door de gemeente draagt eraan bij dat zij zich gesteund weten. En die steun is nodig, omdat veel mensen uit de LHBTI-gemeenschap te maken hebben met discriminatie op grond van hun seksuele geaardheid of gender-identiteit. Daarom zet Progressief Ermelo zich in om bij te dragen aan zichtbaarheid en acceptatie van LHBTI-ers in onze Ermelose samenleving  We moeten nog even geduld hebben totdat de vlag uit kan (op 11 oktober), maar in onze gedachten wappert ‘ie al. Alvast bedanken wij iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat.