Waar kan ik in Ermelo naar de WC?

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Alex Kleijnen – Als het goed is hoeft die vraag binnenkort niet meer te worden gesteld. Gesteund door een meerderheid in de raad had ik in maart jl. namens onze fractie het college opgeroepen nu eens echt werk te maken van een openbaar toilettenbeleid. Een oude wens die al jaren speelde.

Deze handschoen is nu daadwerkelijk opgepakt met als resultaat dat er binnenkort 14 toiletten voor publiek worden opengesteld. De ondernemers en organisaties die hun toiletvoorziening hiervoor beschikbaar stellen krijgen een kleine jaarlijkse vergoeding, een sticker bij de voordeur en een vermelding in de HogeNood-app. Die applicatie is kosteloos te downloaden op de mobiele telefoon. Zodoende kunnen mensen gemakkelijk opzoeken waar een opengesteld toilet in de buurt is.

Straks nog een fysiek verwijsbord naar het mindervalide toilet in de vernieuwde Dialoog op het Raadhuisplein en we doen weer helemaal mee met te zijn wat we willen zijn: een toegankelijke en gastvrije gemeente!