Ook dat is raadswerk

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Evelien Kars – Naast al het leeswerk en de vergaderingen, hebben we gelukkig ook nog tijd voor werkbezoeken. Soms gekoppeld aan een vergadering maar ook op verzoek van inwoners of organisaties.

Afgelopen week was ik op bezoek bij de schaakvereniging VSG in Ermelo. Niet helemaal toevallig, ik had hen al een paar keer online gesproken over het project Urban Chess, oftewel schaken in de buitenlucht.

De landelijke initiatiefnemer Jésus Medina heeft hen enthousiast gemaakt om ook in Ermelo een chess-cord te realiseren. En dat is gelukt, VSG heeft inmiddels de belangstelling geïnventariseerd en bewandelt nu de weg om dit idee vorm te geven.

Nu de leden weer fysiek bij elkaar mogen komen voor een potje schaken, was dat een mooi moment om eens aan te waaien. Mooi om te zien hoe zij ook jeugdleden weten binnen te halen en te houden, welke ideeën er zijn over hoe het schaken in de open lucht vorm te geven, maar ook hoe bloedfanatiek het er in stilte aan toe gaat.

Of ik ook een potje wilde spelen? Daar heb ik toch maar voor bedankt. Maar als de tafels buiten staan en er een workshop voor beginnelingen wordt gegeven, schuif ik aan!