Wie o wie?

geplaatst in: Algemeen | 0

Voor ons is het een grote vraag wie het -met enige regelmaat- ons bord bij de rotonde Horsterweg/Klinkertlaan heeft (of hebben?) voorzien.

Sinds een jaar of vier verzorgt Progressief Ermelo het groen op deze rotonde. Als tegenprestatie mogen wij daar twee borden met ons logo plaatsen. Dat is natuurlijk leuk, maar het is vooral ook leuk om met een groepje PE-ers enige keren per jaar een middagje aan deze rotonde te besteden. Het eerste jaar wat intensiever omdat we volgens eigen ontwerp de rotonde hebben aangeplant met een paar struiken, veel vaste planten en heel veel bloembollen. Er is goed over nagedacht om te bereiken dat de rotonde er in alle jaargetijden mooi bij ligt. En dat is aardig gelukt. Maar af en toe ligt ook ons logo-bord er bij en dat is niet de bedoeling. Wellicht ooit door naar huis kerende uitgaanders uit de grond getrokken. Dus opnieuw geplaatst en dieper de grond in. De keer erop weer opnieuw geplaatst en vastgezet met beton. En nu de laatste keer? Beide metalen poten keurig net boven de grond afgezaagd en het bord tussen de planten gedeponeerd. Willekeurige passanten hebben vast geen ijzerzaag bij zich. Maar wie heeft dat wel?

De zin van dit vandalisme ontgaat ons, het is een vrij neutraal ogend bordje dat geheel aan de gemeentelijk voorschriften voldoet. Mocht er iemand zijn die ons kan vertellen wie dit doet/doen, of het waarom kan uitleggen, dan horen we het graag.

Bestuur Progressief Ermelo