Werkbezoek Proson

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Lida Veenstra – “Proson is een eigentijds commercieel bedrijf en levert naast productieresultaten en dienstverlening, ook een bijdrage aan het welzijn en de integratie op de arbeidsmarkt van mensen met een beperking, in het bijzonder aan visueel beperkten en aan mensen met een stoornis in het autistisch spectrum.”

Zo luidt de missie van Proson, en na het werkbezoek van PE aan deze organisatie blijkt dat zij zichzelf in deze woorden uitstekend omschrijven. Proson is ook onderdeel van de Inclusief Groep, waarvan de gemeente Ermelo één van de zeven aandeelhouders is. Gemeente en Proson geven hiermee uitvoering aan de Participatiewet.

PE werd hartelijk ontvangen door directeur Risco Balkenende en medewerker Eelco de Lange. Eelco had een dubbelrol, omdat hij betrokken lid en kandidaat is voor PE. Het gesprek met Risco bracht ons inzicht in waar de gemeenteraad op kan letten wanneer het gaat over de Inclusief Groep. Eelco leidde ons langs enkele productie-units en de postafdeling. Wij kregen een inkijkje in een groot bedrijf, waar mensen hard werken en leren op een manier die bij hen past. Ook weten wij nu hoe de Ermelose brievenbuspost van PostNL binnenkomt, gesorteerd wordt en door een team van betrokken postbodes keurig bij ons thuis bezorgd wordt.