Afscheid raadsleden en wethouder Progressief Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Progressief Ermelo namen twee zeer gewaardeerde raadsleden afscheid van de fractie, namelijk voormalig fractievoorzitter Anneke Knoppert en voormalig fractielid Alex Kleijnen. Zij werden door voorzitter Bea van ’t Hul toegesproken en hartelijk bedankt voor hun inzet voor de inwoners van Ermelo. Anneke Knoppert was 11,5 jaar actief voor en in de fractie en neemt nu als fractievoorzitter afscheid. Anneke is vooral de verbinder geweest, steeds op zoek naar een meerderheid voor de beste oplossingen. Groen en Sociaal, het motto van Progressief Ermelo, is haar op het lijf geschreven en maakte vaak deel uit van deze oplossingen. Anneke Knoppert blijft gelukkig betrokken bij Progressief Ermelo als bestuurslid. Alex Kleijnen is 12 jaar lid geweest van de fractie waarbij voor hem de structurele aanpak van armoede centraal stond. Dit uitte zich o.a. in zijn inzet voor behoud van de minimaregelingen en de twee banken van Ermelo: de voedsel- en de kledingbank.  Ook de dorpsdichter is er op initiatief van Alex gekomen.  Tevens werd wethouder en loco-burgemeester Laurens Klappe, hoewel nog demissionair in functie, alvast in het zonnetje gezet voor zijn langdurige inzet voor ons mooie dorp Ermelo. Sinds 1996 als raadslid en de laatste 12 jaar als wethouder. De transitie in het sociaal domein werd een monsterklus waarbij Laurens steeds zicht hield op de inwoners van Ermelo die het betrof. Daarna vroeg de portefeuille ruimtelijke ordening en volkshuisvesting zijn intensieve aandacht. Ook Laurens Klappe kreeg een groot applaus van de aanwezige leden.