Coming-outdag 2022

geplaatst in: Algemeen | 0

Op dinsdag 11 oktober is er ook in Ermelo weer aandacht gegeven aan Coming-outdag. De regenboogvlag hing deze dag voor het gemeentehuis.

Om 10 uur was er een officieel moment, waarbij Mathilde Stam (directeur Welzijn Ermelo) en Evelien Kars (fractievoorzitter Progressief Ermelo), een toespraakje hebben gehouden. Beiden gaven aan dat het nog steeds erg belangrijk is om met regelmaat extra aandacht te besteden aan het thema LHBTI. Bekend is onder andere dat er op scholen nog steeds jongeren worden gepest, omdat zijn deel uit maken van deze groep. Het komt nog regelmatig voor dat jongeren pas ‘uit de kast komen’ op het moment dat zij niet meer in Ermelo wonen.

Een aantal voorbijgangers bleef nog even hangen voor een goed gesprek, een kopje koffie of thee en de ondertussen traditionele roze koek.

Het is mooi om te zien dat op steeds meer plekken in Ermelo de regenboogvlag wordt gehesen. Een extra goed gevoel dat er steeds meer kerken en sportclubs ook actief meedoen met deze dag.

Minpuntje was dat het College van Burgemeester en Wethouders niet iemand wilde afvaardigen om een bijdrage te leveren aan het officiële moment waarop de vlag voor het gemeentehuis gehesen zou worden. Waar vorig jaar een enthousiaste burgemeester Burmanje de vlag nog hees, hing de vlag er wel, maar dat was om 8 uur ’s ochtend al door een medewerker van de gemeente gedaan.

Zelfs na uitgebreid overleg werd niet goedgekeurd dat de vlag voor een officieel moment om 10 uur nogmaals gehesen zou worden, omdat men hier geen extra bestuurlijke aandacht aan wilde besteden.