Wisseling van de wacht bij Progressief Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0
voorste rij: Lida Veenstra en Frans van de Visse

Met spijt melden bestuur en fractie van Progressief Ermelo het aftreden van Lida Veenstra als raadslid voor Progressief Ermelo per 1 januari 2023.

Lida was van april tot september 2019 actief binnen de steunfractie van Progressief Ermelo, daarna werd Lida beëdigd als fractievertegenwoordiger. Zij heeft zich met plezier en veel enthousiasme ingezet voor Progressief Ermelo, zowel binnen het gemeentehuis als daarbuiten. Zo was Lida actief tijdens acties voor de Voedselbank, het werken op de Ermelose heide tijdens de verschillende Natuurwerkdagen, op de Progressief Ermelo rotonde en tijdens de verschillende werkbezoeken in Ermelo.

Regenboogmotie

Als lid van de werkgroep LHBTIQ+ bereidde ze de Regenboogmotie voor. Door haar motivatie en overtuiging creëerde Lida in juni 2021 een breed draagvlak in de gemeenteraad, om het college van Ermelo opdracht te geven om jaarlijks de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Day op 11 oktober.  

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 stond Lida op de 3e plaats op de kieslijst voor Progressief Ermelo. Samen met Evelien Kars en René Arts werd ze verkozen als raadslid. Het besluit om te stoppen is gekomen vanuit Lida zelf. Als reden geeft zij aan dat de rol van raadslid niet goed bij haar past en dat het meer van haar vraagt dan goed voor haar is.

Opvolging

Lida zal worden opgevolgd door Frans van de Visse. Hij staat als eerstvolgende op de kieslijst van Progressief Ermelo en heeft aangegeven zich graag te willen inzetten als raadslid voor de partij. Frans woont al meer dan 30 jaar in Ermelo en heeft in zijn werkzame leven verschillende functies gehad in o.a. het onderwijs en bij de Dierenbescherming. Frans is sinds mei 2021 fractievertegenwoordiger voor Progressief Ermelo.  

Zijn interessegebieden zijn duurzaamheid, onderwijs en jongeren. Hier geeft hij o.a. invulling aan als voorzitter van de themacommissie Windpark Horst & Telgt en als woordvoerder namens de partij voor duurzaamheidsonderwerpen. Ook is Frans onze contactpersoon voor de Voedsel- en Kledingbank en zet hij zich in om meer evenementen op te zetten speciaal voor jongeren.