Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

geplaatst in: Algemeen | 0

Door René Arts – Inwoners van Ermelo met een laag inkomen kunnen kwijtschelding aanvragen van gemeentelijke belastingen. Per 1 september 2022 mogen de gemeenten de vermogensgrens voor kwijtschelding verhogen. Het verhogen van de vermogensgrens houdt in dat mensen meer spaargeld mogen hebben en dan toch kwijtschelding krijgen.

Progressief Ermelo vindt het belangrijk dat de gemeente Ermelo deze hogere vermogensgrens gaat toepassen. Inwoners met een laag inkomen kunnen dan iets gemakkelijker een spaarpotje opbouwen voor onvoorziene uitgaven als bijvoorbeeld een kapotte wasmachine.

In de media verscheen echter deze week het bericht dat gemeenten vaak strenger zijn dan nodig bij het heffen van gemeentelijke belastingen voor minima. De fractie van Progressief Ermelo wil weten hoe het college van de gemeente Ermelo deze nieuwe regel gaat hanteren. Daarom heb ik namens Progressief Ermelo de volgende vragen gesteld aan het College van Burgemeester en wethouders:

“Wordt in Ermelo wel de hoogst mogelijke vermogensgrens gehanteerd?

Zo niet, bent u van plan dit te doen en per wanneer dan?”

Onze fractie hoopt spoedig een positief antwoord van het College van Burgemeester en wethouders te ontvangen.