Hulp bij de Voedselbank

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Aad Bezemer – Vorige week donderdag (9 maart) zijn leden van ChristenUnie en Progressief Ermelo weer naar de Voedselbank in Harderwijk gegaan om daar te helpen met het sorteren van binnengekomen producten. Het is voor deze partijen vaste gewoonte geworden om dat samen op de dag na Biddag voor gewas en arbeid te doen. Er is dan in de kerken extra veel ingezameld voor de Voedselbank en dat moet allemaal worden gesorteerd en in stellingen weggezet. De geboden hulp van CU en PE wordt juist dan door de Voedselbank zeer op prijs gesteld. En ChristenUnie en Progressief Ermelo laten met deze activiteit zien dat, hoewel coalitie en oppositie in de gemeenteraad, samenwerken prima kan.

Iedere week worden er door de Voedselbank circa 200 voedselpakketten gevuld met producten voor zo’n 530 volwassenen en 260 kinderen in Harderwijk, Ermelo en Putten. Het gaat dus wekelijks om flinke hoeveelheden. Het is triest dat dit nodig is, maar gelukkig ontvangt de Voedselbank van particulieren, winkels en bedrijven wekelijks gewoonlijk voldoende producten om aan de gevraagde ondersteuning te kunnen voldoen. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van ruim 85 vaste vrijwilligers.