Verbetering stationsplein

geplaatst in: 1997 | 0

Stationsplein ErmeloProgressief Ermelo heeft een notitie gemaakt om de directe omgeving van het station te verbeteren. De fractie is van mening dat de sterke punten van het plein en haar omgeving moeten worden versterkt en dat de zwakke kanten zoveel mogelijk worden weggenomen.

De verkeerssituatie rond het station is vooral voor fietsers en voetgangers onveilig. Daarnaast biedt het Stationsplein een rommelige aanblik. Het plein is ruim genoeg om er iets mooiers van te kunnen maken: zonder geparkeerde auto’s, met sierbestrating, meer groen en ruimere mogelijkheden voor de horecagelegenheden.

Om de veiligheid te vergroten stelt Progressief Ermelo voor om alleen de afbuigende tak van de Stationsstraat (vanuit het dorp gezien) te gebruiken voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Het rechte stuk tussen de Burg. van Oordstraat en de Dr. van Dalelaan wordt dan sterk versmald en fietspad in beide richtingen. Dit pad kan omzoomd worden met een bomenrij aan weerszijden.

Voor de volledige tekst van de notitie “Verbetering stationsplein” en tekeningen van de plannen klik hier.