Wim Oosterhuis erelid Progressief Ermelo

geplaatst in: 1997 | 0

De ledenvergadering van Progressief Ermelo heeft oud-voorman Wim Oosterhuis benoemd tot erelid. Deze eer is Oosterhuis ten deel gevallen vanwege zijn grote verdienste voor de progressieve politiek in Ermelo. Progressief Ermelo wil hiermee de blijvende banden tussen Ermelo en Oosterhuis benadrukken. Dit mede omdat Oosterhuis onlangs de gemeente heeft verlaten om zich elders bij zijn partner te vestigen. Curieus genoeg is hij verhuisd in de maand dat de herinrichting en het autovrijmaken van een deel van de Stationsstraat een feit werd. Een zaak die hij al zo’n twintig jaar geleden aankaartte, toen als raadslid voor Ermelo 2000.

Wim Oosterhuis werd in 1974 als raadslid gekozen en heeft 22 jaar onafgebroken in de gemeenteraad gezeten. Na de oprichting van Progressief Ermelo in 1993 was hij lijsttrekker en een van PE’s eerste raadsleden. Tot zijn vertrek in april 1996 was hij wethouder financin en milieu.

Progressief Ermelo kende tot voor kort geen ereleden. De ledenvergadering heeft het reglement van de partij aangepast om deze benoeming mogelijk te maken. Personen met een bijzondere verdienste voor de partij en/of de progressieve politiek in Ermelo kunnen nu op voorstel van de Algemene ledenvergadering tot erelid benoemd worden. Wim Oosterhuis is de eerste die als erelid is voorgedragen. Hij heeft inmiddels laten weten het gebaar te waarderen en het erelidmaatschap te aanvaarden.