PE tegen kappen kastanjeboom Stationsstraat

geplaatst in: 1997 | 0

Het bestuur van Progressief Ermelo heeft bezwaar gemaakt tegen de aanvraag van een kapvergunning voor een kastanjeboom op het perceel Stationsstraat 43. De redenen hiervoor zijn de volgende:

1: Deze boom is beeldbepalend voor dit gedeelte van de Stationsstraat, waar weinig boombeplanting aanwezig is. Samen met de kastanjeboom schuin tegenover het perceel Stationsstraat 43 (voor Scapino) zijn dit de enige bomen van formaat in dit gedeelte van de Stationsstraat. Hoewel de boom niet direct aan de straat staat, is hij door zijn omvang wel beeldbepalend. Komend van de oostkant van Ermelo is hij al te zien vanaf de hoek Horsterweg/Stationsstraat. Komend vanaf de stationskant vormt hij met de kastanjeboom aan de overkant een groene onderbreking van een bebouwd geheel.

2: De Kastanjeboom is nog van goede kwaliteit en kan bij zorgvuldige behandeling goed behouden worden en nog jarenlang een groene aanwinst voor de dorpskern zijn.

3: Bij de bebouwing van het perceel Stationsstraat 43 kan goed rekening gehouden worden met de aanwezigheid van de boom. De kastanjeboom aan de overkant van de Stationsstraat (voor Scapino) is ook behouden gebleven; deze staat ook op kleine afstand van de daar aanwezige winkels.