Stichting voor skatebaan “SK8 ERMELO” opgericht

geplaatst in: 1998 | 0

Deze week heeft Laurens Klappe van Progressief Ermelo de stichting “SK8 Ermelo” opgericht. SK8 (spreek uit SK-eight oftewel skate) is een notatie die veel door skate-insiders gebruikt wordt. De stichting heeft tot doel:

“het organiseren van activiteiten die de totstandkoming en exploitatie van onder andere een skateboardbaan in Ermelo mogelijk maken en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houden”.

De doelstelling is bewust ruim geformuleerd, zodat na realisering van “de” skatebordbaan ook aan kleinere skatevoorzieningen (bijvoorbeeld een funbox) in de wijken gewerkt kan worden. Streven is om in juli 1998 de skateboardbaan (half-pipe) in het centrum van Ermelo te realiseren.

Progressief Ermelo heeft zich ingezet voor de totstandkoming van de stichting, omdat zij dit nodig achtte om de impasse rond de skatebaan te doorbreken. Met tevredenheid kan PE constateren dat dit gelukt is. Niet alleen is er een enthousiast bestuur, ook zijn er al goede contacten gelegd met mogelijke sponsors en de werkgroep skatebaan. Uit het feit dat de gemeente inmiddels ook een voorstel aan de gemeenteraad heeft gestuurd, maakt Progressief Ermelo zij erin geslaagd is weer schot in de zaak te krijgen.

Het bestuur van de stichting SK8 zal de zaak nu verder overnemen van Laurens Klappe. Hij zal zich terugtrekken en alleen desgevraagd als adviseur optreden. Bestuursleden van de stichting zijn: Henk Meurs (voorzitter, deskundige VROM), de 25-jarige Hans van Meurs (secretaris, “ervaringsdeskundige” skaten), Bertus van Diest (penningmeester) en Lambert Plender. Plender is politie-agent in Ermelo en lid van de werkgroep skatebaan. Zijn deelname garandeert een goede samenwerking met de werkgroep, de betrokkenheid van jongeren en afstemming met het reeds door de werkgroep verzette werk.