Progressief Ermelo levert wethouder aan college

geplaatst in: 1998 | 0

Na de verkiezingen zijn de college onderhandelingen van start gegaan. Begonnen is met een terugblik op de verkiezingen en hoe de uitslag door de verschillende partijen uitgelegd wordt. Ook is een voorkeur uitgesproken over hoe het nieuwe college er uit zou moeten zien. En de partijen gaven aan wat voor hun de belangrijkste punten zijn die uitgevoerd zouden moeten worden door het nieuw te vormen college.

Het opstellen van het collegeprogramma is in grote harmonie gedaan. Het definitieve stuk is door alle raadsfracties ondertekend. En heeft daarom de naam beleidsprogramma meegekregen.

Veel van wat PE belangrijk vindt is daarin terug te vinden. Zoals verdere afsluiting van Stationsstraat, aanleg van meer fietspaden, invoering van een vuilophaalsysteem waarbij de vervuiler betaalt. Het opstellen van een landschapsbeleidsplan en tegengaan van aanleg van een regionaal bedrijventerrein bij Horst. Streven naar de bouw van zo’n 50 woningen per jaar.

De vier partijen die zitting hadden in het oude college nemen ook nu weer deel. Naast Progressief Ermelo, dus het CDA, RPF/GPV en VVD.

De portefeuilleverdeling leverde nog de meeste commotie op. Een van de oorzaken was dat we met vier full-time wethouders verder wilden gaan. Dit hield in dat de taak van Dirk de Vries Reilingh -met behoud van de portefeuille financiën en milieu- verzwaard kon worden. De fractievoorzitters waren van mening dat het functioneren van het ambtelijk apparaat steeds meer een politieke verantwoordelijkheid was. Gezien deze punten is P&O (personeel en organisatie) naar Dirk de Vries Reilingh gegaan. Voorheen beheerde de burgemeester deze portefeuille. Ook het beleid rond het toerisme komt onder de verantwoordelijkheid van de PE-wethouder.