Voorstel Progressief Ermelo tegen plakchaos verkiezingsborden

geplaatst in: 2002 | 0

Progressief Ermelo stoort zich aan de plakchaos die er op de gemeentelijke verkiezingsborden is ontstaan. De nieuwe borden zijn te klein. Hierdoor is het extra ergerlijk als een partij een veel te grote poster of meerdere posters op één bord plakt. Er blijft dan te weinig ruimte over voor partijen die zich wel aan de spelregels houden. In een brief aan de gemeenteraad stelt Progressief Ermelo voor dat bij toekomstige verkiezingen de posters door de partijen gezamenlijk op de gemeentewerf geplakt worden, waarna de gemeente de borden plaatst. Zo kan meteen het formaat van de posters gecheckt worden.

De partij vindt ook dat er door de gemeente meer aandacht besteed kan worden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stelt voor om voortaan in verkiezingstijd een informatiestand in de hal van het gemeentehuis te maken, waarop alle partijen hun verkiezingsprogramma en folders ter inzage kunnen leggen. Dan kunnen inwoners makkelijker een vergelijkend ‘warenonderzoek’ doen. Een ander idee is het verspreiden van een door de gemeente uitgegeven verkiezingskrant. Daarmee kan de gemeente eraan meewerken dat het hoogtepunt van de lokale democratie meer tot zijn recht komt, meent Progressief Ermelo.