DIFTAR is succesvol

geplaatst in: 2002 | 0

De invoering van DIFTAR is een succes. DIFTAR is een systeem dat er voor zorgt dat mensen die meer afval aanbieden ook meer betalen. Progressief Ermelo heeft -met name door de inspanningen van wethouder Dirk de Vries Reilingh- al jaren geijverd voor een systeem waarin de vervuiler betaalt en waardoor de afvalberg afneemt. Progressief Ermelo is dan ook bijzonder tevreden met het behaalde succes. Door een aantal maatregelen kunnen Ermeloërs het afval steeds beter scheiden. Glas kan in de glasbak, oud papier wordt opgehaald en sinds vorig jaar zijn er containers voor sap- en melkpakken. Voor wie het afval goed scheidt blijft er steeds minder over dat in de grijze container hoeft. Leuk meegenomen voor een groot deel van de Ermelose burgers is dat van de 9000 Ermelose huishoudens er 6500 geld terugkrijgen.