PE: Laat kinderen Trefpunt schooljaar in Ermelo afmaken

geplaatst in: nieuws | 0

Er gaan geruchten dat het Trefpunt in Ermelo een van de lokaties is die door het COA zal worden gesloten. Mocht dat het geval zijn, dan wil Progressief Ermelo dat de kinderen die er nu wonen in Ermelo hun schooljaar af kunnen maken. PE vraagt de gemeente hier bij de COA op aan te dringen. Gezien het feit dat het gaat om een overbrugging van enkele maanden, vindt PE dat gemeente desnoods zelf een deel van de kosten op zich zou kunnen nemen.

Niet alleen in Ermelo is er sprake van een dreigende sluiting van aanvullende opvang asielzoekers. Ook in andere plaatsen speelt deze kwestie, bijvoorbeeld op Ameland en in de gemeente Groenekan. De gemeentebesturen aldaar zetten zich actief in om de belangen van deze bewoners te behartigen. PE vindt dat de ‘zorgzame’ gemeente Ermelo dit ook moet doen. Progressief Ermelo heeft zich in 2001 hard gemaakt voor de belangen van de bewoners van het Trefpunt. Toen dreigde het huisjespark gesloten te worden omdat de eigenaar niet wilde investeren in het opknappen van de huisjes. Bemoeienis vanuit de gemeente heeft toen tot een oplossing geleid.