Onrust IJsbaanweg ’triest’

geplaatst in: 2003 | 0

‘Triest en ondoordacht’; zo typeert Jacco Duel de manier waarop de gemeente Ermelo en de woningstichting Groene Zoom zijn omgegaan met ouderen aan de IJsbaanweg. Duel uitte zijn kritiek tijdens de commissie VROM op 10 maart.
Onlangs kregen de bewoners aan de IJsbaanweg op vrijdagavond een tweetal brieven in de bus. In de brief van de Groene Zoom konden zij lezen dat hun woning plaats zou moeten maken voor een woonzorgzone. De brief van de gemeente was minder duidelijk; daarin ging het over plannen om rondom de Baanveger zo’n zone te maken. De brieven zorgden -mede door het tijdstip van bezorging- voor veel beroering onder de ouderen. Niemand kon hun vragen beantwoorden, want de kantoren van de gemeente en de Groene Zoom zijn dicht in het weekend. Inmiddels heeft de Groenze Zoom op een voorlichtingsbijeenkomst laten weten dat de bouw van de woonzorgzone in 2004 moet starten. De gemeente liet in de commissie VROM nog steeds een ‘niets aan de hand’ geluid horen: er zouden nog geen concrete plannen zijn. In ieder geval zal een en ander niet zomaar kunnen passeren. Er is wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn en daar beslist de gemeenteraad over. Progressief Ermelo vindt het idee van een Woonzorgzone prima, maar wil dat er meerdere lokaties bekeken worden.

Inmiddels heeft de Groene Zoom op een voorlichtingsbijeenkomst laten weten dat de bouw van de woonzorgzone in 2004 moet starten. De gemeente liet in de commissie VROM nog steeds een ‘niets aan de hand’ geluid horen: er zouden nog geen concrete plannen zijn. In ieder geval zal een en ander niet zomaar kunnen passeren. Er is wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn en daar beslist de gemeenteraad over. Progressief Ermelo vindt het idee van een Woonzorgzone prima, maar wil dat er meerdere lokaties bekeken worden.