Woningbouw verkennen per fiets

geplaatst in: 2003 | 0

Een groep enthousiaste belangstellenden trotseerden de donkere wolken aan de lucht om de jaarlijkse fietstocht van Progressief Ermelo mee te fietsen. Onder hen opvallend veel jongeren en ouders van jongeren die als ‘starters’ op de woningbouwmarkt zijn aan te merken. Zij maakten zich evenals Progresief Ermelo zorgen over het geringe aantal woningen voor starters. Er worden voornamelijk (zeer) dure woningen gebouwd in Ermelo.

De groep bezocht het voormalig Fillipo-terrein waar de woningen al aardig vorderen en de omgeving van de Baanveger waar plannen zijn voor een woonzorgzone. Daarna langs Sonneheerdt, Veldwijk en ’s Heerenloo.

Progressief Ermelo werd bevestigd in het feit dat zij zich de afgelopen tijd terecht sterk gemaakt heeft voor meer woningen voor starters. Ook al lijkt het tegen dovenmansoren gericht, PE zal zich hiervoor blijven inzetten. De partij is met concrete plannen bezig, die later dit jaar bekend gemaakt zullen worden. De ervaringen van de fietstocht worden gebruikt bij het verder uitwerken van de plannen.