Verkiezingsprogramma Progressief Ermelo “Solidariteit is van alle tijd”

geplaatst in: 2006 | 0

Het verkiezingsprogramma van Progressief Ermelo is klaar. Het kreeg ‘Solidariteit is van alle tijd’ als titel mee. In het denken en handelen van Progressief Ermelo staat solidariteit centraal. Solidariteit is meer dan zorgzaamheid voor mensen die het minder goed getroffen hebben. Het gaat ook over de manier waarop de inwoners van Ermelo met elkaar omgaan. Eensgezindheid, zorgen voor elkaar en met zorg omgaan met de natuur en het cultureel erfgoed zijn kernbegrippen.

In het programma van Progressief Ermelo staan de belangrijkste plannen en ideeën waaraan PE de komende jaren wil verder werken. Er is gekozen voor tien punten waar PE zich extra op zal richten. Een greep uit deze punten:

  • Meer huur- en goedkope koopwoningen voor jonge gezinnen, starters en ouderen. Zorgvoorzieningen op peil houden en meer vrijheid bij het kiezen van zorg
  • Alles doen om mensen aan het werk te houden en krijgen; tegelijkertijd geen bezuinigingen op sociale voorzieningen
  • Invoering van de brede school en woonzorgzones
  • Ruim baan voor fietsers en voetgangers
  • Leefbaarheid buitengebied vergoten door het mogelijk maken van meer dan agrarische bedrijven
  • Burgers krijgen de mogelijkheid om zelf onderwerpen op de raadsagenda te zetten. Kinderlintje voor Ermelose kinderen die iets bijzonders bijdragen aan de Ermelose dorpsgemeenschap

Progressief Ermelo wil met de gemeenteraadsverkiezingen minstens de in 2002 verloren zetel terugwinnen. PE is een vooruitstrevende plaatselijke partij, die gesteund wordt door leden en sympathisanten van GroenLinks, PvdA en D’66.

Het programma is in verkorte en uitgebreide (doc) versie te downloaden van de site.