Minachting van de kiezer

geplaatst in: 2006 | 0

“Een minachting van de kiezer”. Dat is de reactie van lijsttrekker Aline Verhoef-Franken op het feit dat CDA, VVD en ChristenUnie samen – zonder Progressief Ermelo – verder gaan in de collegeonderhandelingen. Na het eerste gesprek met alle partijen, zaten de vier grootste partijen (CDA, PE, ChristenUnie en VVD) om de tafel. Onduidelijk was nog of het een college met drie of vier partijen zou worden. In de derde bijeenkomst van de onderhandelingen werd duidelijk dat het CDA twee wethouders wil gaan leveren, en daarbij kiest voor de ChristenUnie en VVD als coalitiegenoten. ChristenUnie en VVD sloten zich bij deze mening aan. PE wordt daarmee buiten het college gehouden.

“De kiezer heeft aangegeven dat er wat moet veranderen, dat ook de progressieve stem weer duidelijk te horen moet zijn in Ermelo”, zegt Verhoef-Franken. “En terwijl we de winnaar van de verkiezingen zijn en van twee naar vier zetels zijn gegaan, sluiten de conservatieve partijen de gelederen. Het enige argument dat ze geven is het voortzetten van de prettige samenwerking en de continuïteit van de afgelopen vier jaar. Dat argument mag nooit zwaarder wegen dan de stem van de kiezers”. De lijsttrekker van PE kijkt ook vooruit: “We zijn sterk uit de verkiezingen gekomen, hebben nu vier zetels. En we zullen ons vanuit de oppositie blijven inzetten voor het progressieve in Ermelo.