Verplaatsing DVS – nieuwe ronde

geplaatst in: 2007 | 0

Opnieuw is er tijdens de raadsvergadering in meningsvormende zin gesproken over de mogelijke verplaatsing van DVS naar de Telgtereng. Dit keer werd er ruime aandacht geschonken aan inspraakreacties. Verschillende raadsfracties hadden daarnaast nog veel vragen over het nieuwe voorstel van het college om ook de voetbalvereniging EFC en de korfbalvereniging KCE naar de Telgtereng te verplaatsen. Ook voor Progressief Ermelo is dit nog lang geen uitgemaakte zaak.

Op zich valt er wat voor te zeggen om een geheel nieuw sportcomplex te creëren waar de diverse verenigingen weer jaren mee vooruit kunnen. Echter, het was allemaal begonnen om goedkope woningbouw in Ermelo te kunnen creëren. Het zicht op wat hier uiteindelijk van gerealiseerd kan worden wordt steeds onduidelijker door nog meer projecten aan elkaar te knopen. Op dit moment betreft dat al: Het DVS-terrein, het Trefpunt, de Driesprong en de Telgtereng. Daar zou dan ook nog de Zanderij bijkomen.

Tijdens de raadsvergadering van 18 januari stelde Laurens Klappe dat het voor Progressief Ermelo nog geen uitgemaakte zaak is dat de Zanderij bebouwd moet worden. Naast de financiële risico’s die het met zich brengt, zouden we tevens voor jaren alle beschikbare bouwlocaties vergeven hebben. Maar Progressief Ermelo zal zich vooral inzetten om ook op de Zanderij goedkope woningbouw te realiseren.