Herinrichting hal gemeentehuis

geplaatst in: 2007 | 0

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 oktober is besloten over de herininrichting van de hal van het gemeentehuis. Het was geen gemakkelijke keuze. Het gaat om veel geld (ruim 2 miljoen euro), anderzijds is het iedereen die de hal binnenloopt wel duidelijk dat er wat moet gebeuren. Daarnaast wordt er een zogenaamde centrale balie ingericht, één balie waar iedereen met alle vragen terecht kan. PE heeft ingestemd met de herinrichting van de publiekshal.
De verbouwing van de hal moet veel meer ruimte opleveren. De twee patio’s die nu in de hal zijn worden bij de hal getrokken. Ook de scheiding met De Dialoog wordt anders ingericht, zodat er over en weer meer van elkaars ruimte gebruik gemaakt kan worden. En daardoor wordt ook de toegang naar de raadzaal en trouwzaal verbeterd. Het opvallendst zal echter de nieuwe balie zijn. En dat was ook een belangrijk argument voor Progressief Ermelo om voor de herinrichting te stemmen. Fractievoorzitter Aline Verhoef-Franken zei daarover: “Wat we daarnaast vooral wensen is dat de nieuwe hal allen inspireert die daarin werkzaam zijn om hun beste beentje voor te zetten en onze inwoners zo adequaat mogelijk te helpen.”