Verhuizing DVS verdeelt Ermelo West

geplaatst in: 2008 | 0

Op zaterdag 5 april 2008 heeft de raadsfractie van Progressief Ermelo bewoners van Ermelo West gevraagd naar hun mening over de verhuizing van de voetbalverenigingen DVS’33 en EFC’58 naar de Telgter Eng. Veel inwoners namen rustig de tijd om hun mening te geven over de komende ontwikkelingen. 50 mensen hebben antwoord gegeven op de vragen van de raadsleden.

Slechts 24% van de ondervraagden is er voorstander van dat ook EFC’58 meeverhuist naar het nieuwe sportcomplex. De helft (49%) is hier tegen en een kwart wist het niet of maakte het niets uit.
Op de vraag of er gebouwd moet gaan worden als EFC’58 toch zou gaan vertrekken van de Zanderij antwoordde 50% dat er dan toch niet gebouwd zou moeten worden.

Hoewel het geen vraag was wat men er van vond dat DVS’33 en EFC’58 zouden gaan verhuizen meldden meerdere mensen spontaan dat ze het een slecht idee vonden. Ook sprak een enkeling zich er voor uit om het maar natuur te laten worden. Als er toch woningen komen wil spreekt 73% zich uit voor goedkope woningen en nog eens 8% voor starters. Opvallend veel mensen (13%) wilde graag seniorenwoningen gebouwd zien.

Veel zorgen maken de inwoners van West zich over de verkeersproblematiek. Er wordt een groot tekort aan parkeerplaatsen gesignaleerd. Ook werd er veelvuldig gepleit voor vrijliggende fietspaden langs zowel Telgterweg en Volenbeeklaan. Ook verkeersremmende maatregelen werden noodzakelijk geacht. Voor en tegenstanders hielden elkaar precies in evenwicht (41%) over de suggestie om de Arendlaan en de Volenbeekweg om het nieuwe sportcomplex heen te gaan leggen.