Verdeeldheid over verhuizing van clubs

geplaatst in: 2008 | 0

door Ron Maat. Uit de Stentor van zaterdag 12 april 2008 

ERMELO – Inwoners van Ermelo-West zijn verdeeld over de vraag of de voetbalclubs DVS'33 en EFC'58 moeten verhuizen naar een nieuw sportpark aan de Telgter Eng. Dat wijst een enquête uit die Progressief Ermelo (PE) in de wijk heeft gehouden.

De fractieleden bezochten afgelopen week de wijk om bewoners te vragen naar hun mening over de verhuizing van beide voetbalclubs. Volgens PE namen veel inwoners rustig de tijd om hun mening te geven over de komende ontwikkelingen. De fractieleden kreeg vijftig reacties.

Opvallend is dat slechts een kwart van de ondervraagden vindt dat EFC'58 moet meeverhuizen naar het nieuwe sportcomplex. De helft van de ondervraagden bleek tegen en het resterende kwart wist het niet of maakt het niets uit.

Als EFC'58 wel verhuist, vindt de helft van de ondervraagde Ermeloërs dat dit niet automatisch betekent dat er op sportpark De Zanderij woningen moeten worden gebouwd.

Een enkeling bleek voorstander om het terrein natuur te laten worden. Als er toch woningen komen wil 73 procent dat dit goekope woningen worden en acht procent spreekt zich uit voor starterswoningen. Verder ziet dertien procent van de ondervraagden graaf dat er seniorenwoningen komen.

Volgens PE blijken de inwoners van Ermelo-West zich veel zorgen te maken over de verkeersproblemen. De bewoners geven aan dat er een tekort aan parkeerplaatsen is. Verder pleiten ze veelvuldig voor vrijliggende fietspaden langs zowel de Telgterweg als de Volenbeeklaan. Ook worden verkeersremmende maatregelen noodzakelijk geacht.