Bezoekers Ermelo willen meer horeca en opfrisbeurt centrum

geplaatst in: 2008 | 0

Uit de Stentor van vrijdag 11 juli 2008, door Wijnand Kooijmans

ERMELO – Meer horeca, een opfrisbeurt voor het centrum en een modernisering van het winkelcentrum De Enk. Deze wensen van bezoekers van het Ermelose centrum zijn naar voren gekomen tijdens een enquête die is gehouden door Progressief Ermelo.

De resultaten worden beschikbaar gesteld aan de Ondernemersvereniging Ermelo.

Veel mensen komen op de fiets naar het centrum. De bereikbaarheid hiervan wordt als goed ervaren. Het merendeel van de bezoekers komt voor gerichte boodschappen, al zijn er ook echte 'shoppers.'

Voor meer horeca worden met name het Pauwenplein en de plek van het huidige postkantoor genoemd. In het centrum willen de bezoekers graag meer eenheid, meer kleur en meer groen. De sfeervolle panden moeten wel behouden blijven. Veel bezoekers zijn tevreden over het aanbod. Anderen willen graag meer diversiteit, bijvoorbeeld in kledingwinkels en meer kleine winkeltjes.

De bezoekers gaven ook aan twee situaties als gevaarlijk te ervaren. Zo wil men meer controle op het fietsen in het centrum.

Daarnaast baart de verkeersonveilige situatie op het gedeelte van de Stationsstraat tussen de Rabobank en de AH veel mensen zorgen. Er zijn plannen voor een herinrichting van dit gebied maar deze zijn nog niet concreet.