Voor de idealen van PE

geplaatst in: 2010 | 0

Ermelo’s Weekblad • 29 dec 2009 • 
 
Jongeren interesseren voor de plaatselijke politiek, het lijkt steeds lastiger te worden. Laat staan dat ze zich actief in willen zetten voor de gemeentepolitiek. Progressief Ermelo (PE) is er echter in geslaagd twee jonge mannen ’te strikken’ voor de kieslijst, Lionel van den Berg (19) op nummer zeven en Harm Steijn op nummer 10.

ERMELO – Onbekend zijn Lionel van den Berg en Harm Steijn niet bepaald in Ermelo. Lionel haalde de krant als plaatselijk en regionaal voorleeskampioen toen hij in groep 8 zat van de Julianaschool. Daarnaast als lid van de fameuze Ermelose coverband de Plusband en Christelijk Harmonieorkest Excelsior. En dan Harm, bijna zeven jaar lang maakte hij samen met zijn tweelingbroer Gert de dienst uit in de wereld van het wielrennen. Hij koos uiteindelijk voor een andere ambitie.
Harm Steijn: “Ik wilde graag studeren. De studie is nu mijn soort van sport geworden om dat goed te doen.” Harm is tweedejaars student politicologie in Leiden. Hij reist elke dag op en neer. “Ik vind dat heerlijk en studeer ook in de trein. Thuis kan ik me namelijk moeilijk concentreren omdat er teveel afleiding is.” Lionel is tweedejaars student rechten in Utrecht. Gezien hun achtergrond vullen ze elkaar goed aan, denken ze, wat een mooie basis vormt voor hun inzet voor Progressief Ermelo. Beide zijn politiek erg geïnteresseerd en PVDA-aanhangers. Via de lokale PVDA-vergadering kwamen ze in contact met PE, die immers leden en sympathisanten van D66, PvdA, het voormalig Ermelo 2000 en GroenLinks verenigt. Lionel verwoordt: “ik ken Laurens Klappe vrij goed en hij vroeg mij. Zodoende ben ik er ingerold. Nu je de kans krijgt aangeboden en die moet je die grijpen.” Progressief Ermelo past perfect bij Lionel als Harm. Want beide voelen zich nauw betrokken bij het sociale en groene gezicht van de partij. De komende vier jaar zien ze als een leerschool. Als ‘jonge honden’ brengen Lionel en Harm een stuk vernieuwing mee. “Wij gaan echt voor de idealen.”