Zuinig op de heide van Ermelo

geplaatst in: Verkiezingen | 0

De VVD toont zich minder zuinig, althans waar het om de natuur gaat.
De nummer 3 op de lijst van de VVD voelt wel voor de rondweg om Ermelo Zuid. Dat vertelde hij  in een interview dat in het Ermelo’s Nieuwslad te lezen was. Deze weg zou dan over de Groevenbeekse heide lopen.

In ieder geval een duidelijk standpunt van de VVD en ik kan me voorstellen dat kiezers behoefte hebben aan duidelijkheid.

Wat betreft de inhoud is PE echter een hele andere mening toegedaan. In het verleden heeft de natuur al teveel moeten wijken voor het autoverkeer.
De Groevenbeeks heide, die al niet zo groot meer is, willen we graag onaangetast laten. Wij staan voor het groene karakter van Ermelo.
Daarnaast is de Groevenbeeks heide 1 van de weinige losloopgebieden voor honden in onze gemeente. Ook daarom is het niet handig daar een drukke weg aan te leggen.

Wij kijken liever anders naar de prblemen. Simpel aanleggen van meer asfalt is geen optie en te makkelijk. Wel willen wij extra snel toewerken naar een andere functie van Kerkdennen. Samen met wat andere partijen hebben we hiervoor recent aandacht gevraagd. Aangezien wij er dan van uitgaan dat de zware industrie van Kerkdennen gaat verdwijnen zal sowieso het vrachtverkeer drastisch af nemen.
Goede fietsverbindingen leiden ook tot een teruggang van het autoverkeer. Dat is  veel goedkoper en de heide heeft er geen last van.

Een weg over de heide?
PE zegt nee! Wat zegt u op 3 maart?

Rene Arts
Progressief Ermelo