Verkiezingstijd – Laurens Klappe

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

In de diverse media is deze weken veel te lezen over politiek: verkiezingstijd. De kranten staan bol van de plannen van de verschillende partijen. Soms leuke ideeën, goede voornemens, maar ook voorstellen waar na 3 maart niets meer van vernomen zal worden.
Het is jammer dat veel kiezers zich bij hun stemgedrag laten leiden door de beloftes en voornemens die nu gedaan worden. Beter was het als ‘resultaten uit het verleden’ sterker bepalend zouden zijn voor het stemgedrag.  Er zou meer gekeken moeten worden hoe het stemgedrag van raadsleden en partijen in de afgelopen jaren is geweest. En dit eens naast de nieuwe beloftes zetten.
Wat  was dan bijvoorbeeld het stemgedrag bij onderwerpen die duurzaamheid beogen en klopt dat wel met wat nu opgeschreven wordt?
En is er echt ingezet op betaalbare woningen voor jongeren en starters?
En welke partijen voeren niet alleen campagne vier weken voor de verkiezingen maar gaan gedurende vier jaar het dorp in om met mensen te spreken.
En welke partij legt ook eens tussentijds, huis aan huis, verantwoording af voor wat gedaan en bereikt is.
Misschien zouden er dan wel andere raadsleden komen te zitten dan de mensen die na 3 maart aan zullen treden. Verdiep u er nog eens in, maar ga in ieder geval wel stemmen.
‘ En dat vind ik.’

Laurens Klappe,
Raadslid Progressief Ermelo