Onderzoek naar parkeerplaatsen

geplaatst in: 2010 | 0

De Stentor, door Paul Hartman, 13 november 2010. Ermelo wil op korte termijn het aantal parkeerplaatsen in de dorpskern uitbreiden. De gemeente heeft twee locaties op het oog: de Markt en de Chevallierlaan.

Het gemeentebestuur wil de bouw van de voorzieningen financieren met behulp van een een parkeerfonds, een potje waar ondernemers met bouw-initiatieven geld in moeten stoppen.

Het is overigens nog niet zeker dat er nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd op de eerdergenoemde locaties. De gemeenteraad van Ermelo stemde afgelopen donderdag in met het voorstel van het college van B en W om verder onderzoek te doen. Eerder is al een inventarisatie gemaakt door een extern onderzoeksbureau. Die concludeerde dat de Chevallierlaan en de Markt zich het beste lenen voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen.

De fracties van Progressief Ermelo (PE) en de SGP pleitten voor meer terughoudendheid. “Het is alweer zes jaar geleden dat er voor het laatst onderzoek is gedaan naar de parkeerbehoefte in het dorp”, zei PE-raadslid Jan Overbeek. “Laten we eerst kijken of er daadwerkelijk behoefte is aan nieuwe parkeervoorzieningen, alvorens we aan de slag gaan.” SGP en PE dienden daarom samen een amendement in. Die werd niet gesteund door de overige partijen. Het collegevoorstel wordt dus doorgezet.